Technisch Webinar

Technisch Webinar Waterinkten deel 2

 Afgelopen najaar maakte u kennis met een nieuw fenomeen binnen de EFTA: de Technische Webinars. Deze sessie kwam in plaats van de lancering van een andere primeur voor de EFTAL de Technische Themadagen, die zijn bedoeld als intervisie-platform voor flexotechnische fijnproevers over specifieke technische kwesties.

Op dit moment is er nog geen zicht op het heropenen van de economie en daarmee houdt u deze en volgende Technische Themadagen nog van de EFTA tegoed. Voorlopig gaan we dus voort op het pad van de Technische Webinars. Zoals reeds bericht namen op 19 november jl. ruim 50 deelnemers deel aan een anderhalf uur durende sessie over ‘De toekomst van waterinkten in foliedruk’, met bijdragen van BASF, Flint Group en Windmöller und Hölscher. De sessie werd door de deelnemers gewaardeerd met een gemiddelde score van een 8 en gaven zeer waardevolle feedback waarmee de Technische Commissie verder kon.
 
Eind februari berichtten wij in de vorige nieuwsbrief dat op 18 maart het volgende webinar in een tweeluik over waterige inkten zou worden gehouden, waarin de overgang van oplosmiddelen naar watergedragen systemen centraal zou staan. Op dat moment werd behalve met twee technologieleveranciers tevens gesproken met een drukkerij die de overstap reeds heeft gemaakt, èn een eindgebruiker. 

Inmiddels zijn Operational (leverancier van drogingssystemen) en Bobst (persfabrikant) als onderdeel van het programma bevestigd. Helaas kunnen de beoogde drukkerij en merkenfabrikant pas op een later tijdstip aan het programma deelnemen. Gestreefd wordt naar een datum in mei. Zodra meer bekend is zullen wij u nader informeren.
 
 
De opname van het webinar van 19 november is op aanvraag via het secretariaat online terug te kijken, laat hier uw gegevens achter en wij sturen u de link toe.