De substraatkeuze is een essentiële component in het proces van ontwerp naar bedrukte verpakking. Daarbij speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Op EU-niveau worden de recyclingdoelstellingen ten aanzien van verpakkingen en verpakkingsmaterialen verder aangescherpt. Ook vragen steeds meer afnemers om de CO2 voetafdruk en de recycleerbaarheid van de door hen bestelde verpakkingen. Hoe kunnen verpakkingsbedrijven in deze sectoren zich voorbereiden? Hoe werkt dit alles door op verpakkingsontwerp, op de materiaalkeuze, op de geschiktheid van verpakkingen voor recycling, op de investering in nieuwe technologie?

Als kennis-organisatie wil de EFTA Benelux haar leden en andere geïnteresseerden uit de verpakkingsindustrie informeren over de recente ontwikkelingen en inzichten. Op donderdagmiddag 12 mei a.s., van 14.00 – 17.30 uur zal aan boord van de SS Rotterdam daarom een speciaal seminar aan het thema ‘Duurzame keuzes voor flexo-substraten’ worden gewijd.

Het programma is opgesplitst in twee delen en omvat de volgende sprekers:

  1. Aan de slag met duurzaam verpakken
    • Rolf van Sprang, Kennisinstituut Duurzame Verpakkingen (KIDV), over het maken van duurzame keuzes bij het ontwerpen van en selecteren van materialen voor bedrukte consumentenverpakkingen.
    • Rob Daniels, Packaging Partners, over duurzame innovatie van verpakkingen en samenwerking binnen de verpakkingsketen.
  2. Intelligent sorteren en recyclen van verpakkingen
    • Carlen Claeys, Sales Project and Internal Process Manager Athena, over Digimarc, over het digitaal identificeren van verpakkingsmaterialen door middel van een onmerkbare barcode op het substraat.
    • Gian de Belder, Technical Director R&D Sustainability Procter & Gamble, over het HolyGrail 2.0 project dat tot doel heeft om intelligent sorteren van verpakkingsmaterialen voor hoogwaardige recycling mogelijk te maken.

Het programma vangt om 14.00 uur aan en duurt tot 17.30 uur, met aansluitend netwerkborrel (voorafgaand hieraan vindt om 12.30 uur de ALV plaats). Een uitstekende gelegenheid om uw collega’s in de verpakkingsbranche na lange tijd weer eens in levenden lijve te ontmoeten! De inschrijfkosten bedragen € 150 exclusief BTW voor leden en € 250 excl. BTW voor niet-leden. LET OP: bij aanmelding vóór 27 april a.s. geldt een vroegboek-korting van 50%.
Voor het volledige programma, en om u aan te melden klik hier u kunt hier de folder downloaden. Wees er snel bij want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!