EFTA Masterclasses

“6 online sessies om je verpakkings- en druktechnische kennis naar het volgende niveau te tillen: de EFTA 2021 online Masterclasses”

De meeste van onze lezers zijn al lang bekend met de EFTA Flexo Academy: een intensieve 5-daagse cursus die EFTA leden alle need-to-knows op het gebied van verpakkingen en (flexo) bedrukkingen heeft. Naast rondleidingen op indrukwekkende locaties (met dank aan onze enthousiaste lid bedrijven) en een uitgebreid theoretisch cursus boek, ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname na de vijfde dag.

En hoewel we niet kunnen wachten om onze leden terug te verwelkomen bij de volgende Flexo Academy, zijn we niet van plan om stil te zitten tot dat heuglijke moment. Daarom organiseert de EFTA over heel 2021 zes (!) verschillende Masterclasses. En hoewel de eerste daarvan reeds plaats heeft gevonden op 28 januari, zijn er nog steeds 5 webinars die je niet wil missen! Een die eerste kunt u nog steeds terugkijken.

Ook voor leden die de Flexo Academy nog willen volgen zijn deze Masterclasses ideaal, zowel om je kennis vers te houden óf om verder te verdiepen. 

Dus of je nou een drukker of laborant bent, of in een meer commerciële of staf-rol bij een verpakkingsbedrijf werkt: de masterclasses zijn ideaal voor het verbeteren van je kennis. Verspreid over de masterclasses behandelen we de volgende 6 onderwerpen:

 • Masterclass #1: Masterclass druktechnieken (REEDS GEWEEST/ VOND PLAATS OP 28 JANUARI)
  De eerste masterclass behandelde alle druktechnieken in het algemeen, en ging vervolgens de diepte in met het flexo drukken. Terugkijken? Dat kan! Vraag dan hier de de link op om de eerste masterclass terug te kijken die heeft plaatsgevonden op 28 januari jl.
 • Masterclass #2: Kleur en kleurbeoordeling  (REEDS GEWEEST/ VOND PLAATS OP 25 MAART)
  Tijdens de tweede masterclass behandelen we de mogelijke kleuren van (flexo)drukken, de technische achtergrond van deze kleuren, en hoe je kleurbedrukkingen kunt beoordelen. Terugkijken? Dat kan! Vraag dan hier de de link op om de eerste masterclass terug te kijken die heeft plaatsgevonden op 28 januari jl.
 • Masterclass #3: inkten en migratie (REEDS GEWEEST/ VOND PLAATS OP 20 MEI)
  Het laatste webinar voor de zomer duikt vol in de inkten: wat zijn de populaire inktsoorten, hoe worden deze gemaakt, en waar moet je op letten bij het gebruik van inkt (migratie). erugkijken? Dat kan! Vraag dan hier de de link op om de eerste masterclass terug te kijken die heeft plaatsgevonden op 20 mei jl.  
 • Masterclass #4: substraten (8 juli)
  Na de zomer pakken we door met substraten: zowel de verschillende kunststoffen en papier worden uitvoerig uitgelegd en besproken. Dit wordt zowel vanuit een algemeen ‘verpakking’ perspectief gedaan, maar ook vanuit specifieke flexo overwegingen.
 • Masterclass #5: laminaten en bio-based materials (23 september)
  Na bij de vorige masterclass losse substraten behandeld te hebben, kijken we in de vijfde masterclass naar het hoe en wat van ‘laminaten’: verpakkingen van meerdere materiaallagen. Ook worden de ‘duurzame’ bio-based materialen onder de loep genomen. 
 • Masterclass #6: technische flexodruk: oplosmiddelen, rest oplosmiddelgehalte, oppervlaktespanning en voorbehandeling (25 november) 
  Tot slot is de zesde masterclass een technisch hoogstandje voor de échte fanatiekeling. Besproken worden oplosmiddelen en hoe deze worden gebruikt bij (flexo) druk. Maar ook wat deze oplosmiddelen, oppervlaktespanning en voorbehandeling betekenen voor de vakkundige drukker.

Vervolg
Zoals je ziet zijn er nog genoeg masterclasses om bij te wonen dit jaar!
Elk van de resterende sessies vangen aan om 14.30 uur en zullen ongeveer anderhalf uur in beslag nemen, en deels met behulp van vakkundige gastsprekers, compleet up-to date voor 2021 zijn. Ook zal er volop ruimte zijn voor vragen en participatie voor de leden tijdens deze webinars. Onze EFTA Masterclasses vinden tweemaandelijks plaats over heel 2021, en zijn compleet gratis voor alle EFTA leden. Deelnemers ontvangen na afloop van de serie een bewijs van deelname.

Ben je lid en wil je je opgeven? Meld je aan via deze link voor de hele serie of de masterclasses van jouw keuze!

Is jouw werkgever nog geen lid maar ben je (of zijn jullie) wel geïnteresseerd in het verdiepen van flexo (of verpakking) kennis? Neem eens een kijkje op onze website om te zien hoe de EFTA zich inzet voor de kennisverspreiding- en verdieping van flexo technieken in de Benelux. We kunnen hier alle hulp bij gebruiken!