EFTA Masterclasses 2021

De Masterclasses 2021 komen in de plaats van de EFTA Flexo Academy die vanwege corona niet georganiseerd kan worden.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om de volgende editie van de Flexo Academy op te starten.  Met dank aan ‘rector’ en EFTA-voorzitter Roel Seele en leden van de Technische Commissie is daarom voor 2021 een aangepast programma opgesteld verdeeld over 6 sessies van anderhalf uur: drie voor de zomer en drie erna. Op 28 januari was de primeur. Afwisselend namen Roel Seele, Henk Edzes (LFP Flexible Packaging) en Marthin Flokstra (Rudico) de 30 deelnemers mee door de basisbeginselen van de verschillende druktechnieken en uiteraard in het bijzonder de flexodruk.

De reacties van de deelnemers waren enthousiast. Roel Seele blikt terug: “De Masterclasses bieden een uitstekende gelegenheid om op een laagdrempelige manier, en met het gemak en geborgenheid van de eigen (thuis)werkplek, ook medewerkers die normaal gesproken geen EFTA-bijeenkomsten bijwonen kennis te laten maken met de grondbeginselen van ons vak. Het gaat immers over het drukproces en de producten waarmee het bedrijf waar zij werken het geld verdient. Van enkele deelnemende bedrijven namen medewerkers van de binnendienst en HR mee.

De toekomst: hybride

“Natuurlijk is het in het tweedimensionale wereld van het computerscherm minder eenvoudig om de diepte in te gaan interactie te hebben met de deelnemers. Het is soms gemakkelijker om deelnemers behalve visueel letterlijk te laten ruiken, voelen en ervaren hoe bepaalde zaken werken. We missen ook het persoonlijke en informele contact met en tussen deelnemers, want netwerken blijft nu eenmaal een van de, zo niet de belangrijkste bijzaak van verenigingsactiviteiten. Maar deze Covid-periode heeft ons en onze leden ook de ogen geopend. We zoeken naar een combinatie van fysiek op locatie, en digitale werksessies op afstand. Hybride is de toekomst”

De eerstvolgende Masterclass is op donderdag 25 maart, van 14.30 – 16.00 uur, en zal gaan over Kleur- en kleurbeoordeling

Aanmelden 

Voor leden is deelname aan de online Masterclasses, is in tegenstelling tot de Flexa Academy, kosteloos. Wel is aanmelding vooraf vereist. Bent u geen lid en wilt u uw medewerkers deze Masterclass laten volgen meld u dan zeker aan als EFTA lid.
Via het online registratieformulier kunt u zich aanmelden voor alle sessies of apart voor een bepaalde dag. Lees meer hierover in de verzonden nieuwsbrief 

Terugkijken? 
Bekijk hier de eerste Masterclass die heeft plaatsgevonden op 28 januari jl.