Nieuws

Verpakkingsdesignprojecten: workflow, eigendom en verantwoordelijkheden
Een verpakkingslancering loopt langs diverse partijen en “aandeelhouders”. Elk van deze partijen heeft zijn eigen werkzaamheden, verantwoordelijkheden, en meningen. Kortom: ieder wat wils. Om een traject met zoveel diversiteit toch succesvol af te leggen is een duidelijke verdeling essentieel. Met behulp van maar liefst 4 sprekers heeft ons webinar op 1 september jl. een “kijkje in de keuken” bij dit soort projecten gegeven.
EFTA Flexo Academy 2022
EFTA Flexo Academy 2022 wordt hybride
Op 23 september a.s. van 14.30 – 16.00 uur organiseert de EFTA-Benelux de Masterclass ‘Laminaten en bio-based materials’. U kunt zich nog aanmelden om alles te weten te komen over lamineertechnieken en biologisch afbreekbare plastics.
Webinar Verpakkingsdesign: eigendom, workflow en verantwoordelijkheden
Carrefour spreekt tijdens EFTA Webinar op 1 september a.s. Nog één week te gaan. Op 1 september a.s. van 14.30 – 16.00 uur organiseert de EFTA-Benelux het webinar ‘Verpakkingsdesign: eigendom, workflow en verantwoordelijkheden’.
20 mei jl: Masterclass #3, ‘Flexo inkten en migratie’
Vorige maand vond de meest recente Masterclass van 2021 plaats. Een gedetailleerde blik in de inkten achter flexo bedrukkingen, en in ‘inktmigratie’. Wat migratie precies betekent is al een beetje terug te zien in de naam: het geeft aan in welke mate een materie (bijv. olie) door de bedrukking, en eventueel de verpakking, kan trekken. De masterclass behandelde hoe inkten worden gemaakt, hoe migratie werkt, en hoe migratie voorkomen kan worden.
Flexo-Award winnaar spotlight: Etikettendrukkerij Noord-Nederland. “Dankzij onze mensen kunnen wij ons onderscheiden”
Na de FTA Diamond Awards van 22 april jl. gloort het volgende Flexo ‘feestje’ al weer aan de horizon! Met nog maar 5 maanden te gaan tot de Flexo Awards op 10 november a.s. begint het te spannen voor onze leden in de Benelux. Inmiddels is de inzendingstermijn geopend (zie boven). Reden genoeg voor ons om samen te zitten met enkele van onze 2019 Flexo Gold winnaars, en te vragen of deze nog tips hebben voor de lichting van 2021. Deze keer is het de beurt aan René Bouwman van Etikettendrukkerij Noord-Nederland.
Deel jullie favoriete EFTA herinneringen met ons en ontvang een EFTA jubileumboek!
2021 is niet alleen het jaar van de EFTA-Benelux Flexo Awards. Het is ook het jaar dat onze organisatie haar 40 jarig bestaan viert, en dat moet gevierd worden! Daarom zijn we bij de EFTA al druk bezig met een jubileumuitgave. Dit nostalgische boek wordt niet alleen fysiek uitgereikt aan alle Flexo-Award bezoekers, maar zal ook digitaal worden toegezonden aan alle EFTA leden.
VPK Group Flexo-Award winnaar spotlight: ''Dromen, denken, durven en doen.''
Om de aankomende Flexo-Awards voor te bereiden en het speelveld ‘op de kaart te zetten’, hebben wij een drietal Flexo-Award winnaars eens aan de tand gevoeld. Wat komt er nou allemaal bij kijken om die felbegeerde gouden prijs in Flexo-land te behalen? Dit keer zijn we om de tafel gegaan met papier- en kartonproducent VPK Group, waarbij Guy en Nikolaas hun ervaringen als meervoudig Flexo-Award winnaar deelden.