Het EFTA Seminar 2018 was meer dan de moeite waard!

Op donderdag 22 maart 2018 kwamen de leden van EFTA-Benelux naar het Philips Museum in Eindhoven voor het jaarlijkse EFTA Seminar

Deze editie stond 'Investeren in flexo' centraal tijdens het jaarlijkse EFTA Seminar in het Philips Museum in Eindhoven. Na de ontvangst van de deelnemers met koffie was er een interessante rondleiding door het Philips Museum. Dit museum is zeker de moeite waard mocht u een keer in Eindhoven zijn.

De vaste tentoonstelling schetst een fascinerend beeld van hoe Philips zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Aan de hand van opmerkelijke verhalen en historische producten maakt de tentoonstelling voelbaar wat de impact van Philips op het leven van mensen is. Vervolgens was er een lunch in het restaurant waar de laatste deelnemers aan het seminar aanhaakten. 

Terugblik EFTA Seminar 2018
Het seminar bood de deelnemers een gevarieerd programma. Na de opening van het EFTA Seminar door EFTA-Benelux voorzitter Roel Seele, verzorgde Jeroen ter Huurne van Collin Crowdfund de aftrap met een presentatie van de business case 'Papierindustrie Adriaan Dekker’, waarbij er o.a. d.m.v. crowdfunding (crowd finance) een nieuwe drukpers werd aangeschaft.

Vervolgens gaf Dirk Schut van Fortaleza Capital een persoonlijk kijkje in de keuken rond bedrijfsovernames aan de hand van zijn eigen ervaring als eigenaar van SolidPack en tegenwoordig als partner bij Fortaleza Capital. Dirk Schut is een ervaren professional die kan bogen op een lang trackrecord binnen de papier- en verpakkingen (‘Paper & Packaging’) industrie. De afgelopen tien jaar fungeerde hij als CEO en aandeelhouder van SolidPack, een producent van (massief kartonnen) verpakkingen gevestigd in Loenen, Gelderland. Recentelijk werd het bedrijf verkocht aan VPK Packaging Group.

Na de netwerk break vervolgde Professor Tim Claypole namens Swansea University uit Wales het seminar met zijn presentatie 'Improving profitability by adopting best practice'. De mooiste quote van de dag kwam zeker van Professor Claypole: “If printing were easy, it would be rocket science!". Zijn zeer interessante en uitgebreide presentatie zal worden gedeeld met de aanwezige seminar deelnemers.  

Het seminar werd afgesloten met een presentatie door packaging consultants en trend watchers Dick de Koning en Johan Glaser van Packz m.b.t. de laatste innovaties in verpakkingen en materialen en belangrijke trends.

Een gezellig afsluiting van een geslaagde dag
Na deze presentatie was er een gezellige netwerkborrel en werd er door een klein gezelschap nog gezamenlijk gedineerd in het centrum van Eindhoven. Het was een geslaagd seminar en volgens de aanwezigen was het 'zeer de moeite waard'. Zien wij u volgend jaar dus ook tijdens het EFTA Seminar?     

Opening EFTA Seminar 2018   Philips Museum
 Lunch EFTA Seminar 2018  Prof. Tim Clayton

   

Gepubliceerd op:  22 maart 2018 432 x bekeken
Categorie:  EFTA nieuws
Gerelateerde berichten
Investeren in Flexo

Investeren in Flexo

Op donderdag 22 maart 2018 organiseert EFTA-Benelux haar jaarlijkse seminar in Eindhoven (NL)

31 augustus 2017667 x bekeken EFTA nieuws
EFTA Seminar 2016

EFTA Seminar 2016

Op donderdag 6 oktober 2016 organiseert EFTA-Benelux haar jaarlijkse seminar met als titel 'Best in Class in Flexo'

28 september 2016809 x bekeken EFTA nieuws